pondělí 8. června 2015

05.06. 2015 // Bigypárty (Café klub Slavie, České Budějovice)

Někdy se to stát muselo. Mistru Hanušovi už v poslední době nestačil občasný featuring v Reklamách nebo účinkování v legendární fekální baladě Arbeit macht fuj (známé také jako Starej hadr) a troufal si víc a víc. Došlo to až k návrhu, že se ke mně a mým skladbám připojí se svým akordeonem. Tato nabídka mne překvapila. Zejména z toho důvodu, že jsem do té doby nevěděl, že na nějaký akordeon hraje. A také že nehrál, doma ho ale měl.

Návrh sice padl, ale fenomenální bezejmenné duo zatím hrálo jen v našich zvrácených myslích. Poslední hřebíček do Pandořiny skříňky navrtal (nebo co se s hřebíkama dělá) až organizátorský tým Bigypárty. Ten nás totiž oslovil se zájmem o naše vystoupení. Měl tím sice nejspíš na mysli dvě nezávislé one man show, ale my si to vyložili po svém.

Problémem se ale ukázal být fakt, že studujeme v Olomouci a Praze, nástroje máme v Ledenicích a Hluboké nad Vltavou a zkoušet chceme v Českých Budějovicích. Dlouho jsme se nedokázali sejít v Budějcích ve stejný den a debutová zkouška tedy proběhla až týden před Bigypárty (a paradoxně den po našem prvním společném koncertu).

Znělo to slibně a to až tak, že jsme se vykašlali na plánovanou čtvrteční zkoušku a domluvili jsme se, že se sejdeme v den koncertu v 13:00 a vrhnem se na to. V půl třetí jsme se do toho opravdu pustili a je fakt, že jsme přípravu možná trochu podcenili.

Koncert ukojil touhy Matěje Malechy, který se po informaci o mohutnosti našich příprav rozhodl vypsat sázkové kurzy pod názvem "Příležitost vyžití pro nás, cynický bestie." Co ale chybělo na hudební virtuozitě, doháněli jsme na image a největší show v historii Šlágr TV. Ta byla natolik strhující, že většina z těch, kteří došli až k pódiu, vzápětí se strhanými pohledy zase odešla.

Vlastně to ale mohlo dopadnout i mnohem hůř, takže duo Šrája a Hany slavnostně zahajuje svou kariéru a bude fungovat paraelně se sólovým Šrájou a se Šmitcovým kvartetem, kde působím s Panem Coastem. A co kdybychom spojili dvě dua v trio, hmm? Uvidíme.

Soutěž! Vymyslete nám nějaký název. Pro inspiraci přikládám některé úspěšné: Kaiser a Lábus, Štaflík a Špagetka, Starsky a Hutch, Holmes a Watson, Simon a Garfunkel, Eva a Vašek, Rock a Roll, Tom a Jerry, Jů a Hele, Romeo a Julie, Adam a Eva, Zločin a Trest, Svěrák a Uhlíř, Svěrák a Smoljak, duo Adamis, Blbý a Blbější, Bonnie a Clyde, John a Yoko, Hložek a Kotvald, Gondíci, Suchý a Šlitr, Asterix a Obelix, duo Jamaha, Abel a Kain, Pat a Mat, Sem a Tam. Vaše návrhy pište třeba do komentářů, já je stejně nečtu.

Záznam písně Abyste to věděli, kde akordeon vystřídala nosní flétna:

A nebo jiné video, kde se tak dlouho hledaly ty správné tóny, až akordeon stejně nebyl slyšet:

Žádné komentáře:

Okomentovat